Het assortiment voor
vrijdag 29 november 2024
Lees de pagina 'BROODNODIGE UITLEG' voor een toelichting op het bestelproces.
_______________________________________________
23 november 2024 09:00u
Bekijk mijn Facebook-pagina en/of Instagram voor foto's, het laatste nieuws, reacties van klanten, meer informatie, etc.
Meerzaden (met kookstuk)
Meerzaden (met kookstuk)
Een heerlijk desembrood boordevol zaden en pitten.
Door het gebruik van een kookstuk blijft het brood langer mals. Dit kookstuk wordt een dag voor het maken van het deeg bereid door de zaden, pitten en roggemeel letterlijk te koken. Dit zorgt er voor dat de zaden en pitten niet het water uit het deeg onttrekken, waardoor het brood een zachtere structuur en meer smaak krijgt.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch volkorenmeel
- biologisch roggemeel
- zadenmix (zelf samengesteld uit lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten)
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,6%)
Deeggewicht
-
± 550 gram
Pain bûcheron
Pain bûcheron
Pain bûcheron heeft dankzij de rogge een licht compacte structuur en een zachte ronde smaak. Doordat er een topping van maanzaad over het deeg is gegaan is de korst mooi knapperig gebakken.
Het brood is gemaakt op basis van alleen desem. Dus geen ondersteunende gist.
Ingrediënten
- biologisch volkorenmeel
- roggebloem
- tarwebloem
- maanzaad
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
Deeggewicht
- ± 455 gram
Boule blanc
Boule blanc
Het witte brood onder de Franse pains, maar wel met een volle smaak en stevige structuur.
Gemaakt van een desem op basis van roggemeel.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch gebuild tarwemeel
- roggemeel
- basterdsuiker
- biologisch roomboter
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,5%)
Deeggewicht
-
± 500 gram
Kilsdonker-bruin (ingevroren)
Kilsdonker-bruin (ingevroren)
Datum van invriezen: 8 of 22 november 2024
(het brood is hetzij op 8, hetzij op 22 november gebakken en ingevroren. Aan u de keuze)
Een echt authentiek zuurdesembrood. Robuust en vol van smaak.
Ingrediënten
- biologisch volkorenmeel
- biologisch tarwemeel
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
Deeggewicht
- ± 700 gram
Witte roomboter bolletjes, zak 4 stuks
Witte roomboter bolletjes, zak 4 stuks
Datum van invriezen: 19 november 2024
(de bollen zijn op 19 november gebakken en ingevroren)
Luchtige witte roomboter broodjes op basis van verse gist.
Heerlijk voor op de ontbijttafel of om mee te nemen naar werk of school.
Ingrediënten
- tarwebloem, type Springline
- biologisch roomboter
- biologische volle melk
- biologisch ei
- basterdsuiker
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- verse gist
Deeggewicht
-
± 73 gram per broodje
Pecan sandies
Pecan sandies
Een koekje dat bij velen geliefd is: het zandkoekje. Heerlijk in al zijn eenvoud.
Het deeg van deze variant is gemaakt van de beste ingrediënten en bevat stukjes gehakte pecannoot. De bovenzijde wordt licht bestrooid met poedersuiker en kaneel.
De pecan sandies worden per 4 stuks in een zakje verkocht.
Ingrediënten
- patentbloem
- biologisch roomboter
- poedersuiker
- pecannoten
- Ceylon kaneelpoeder
Kruidnootjesmix
Kruidnootjesmix
Let op: de kruidnootjesmix wordt na komende week niet meer opgenomen in het assortiment
Kruidnootjes; krokante halfronde bolletjes die vaak worden gegeten voor en tijdens het Sinterklaasfeest.
Deze mix is de basis om zelf overheerlijke kruidnootjes te maken. Je hoeft zelf alleen nog roomboter en een beetje melk toe te voegen.
In 1 zakje zit voldoende mix om twee bakplaten kruidnootjes te bakken. Het recept wordt uiteraard meegeleverd.
Ingrediënten
- patentbloem
- biologisch bakpoeder
- donkere basterdsuiker
- speculaaskruiden
- fijn zout
Gewicht
- ± 395 gram
Frans tarwebloem (T65)
Frans tarwebloem (T65)
T65 van het topmerk L'Émilie van Minoterie Girardeau.
Deze bloem is gecertificeerd met 2 labels: het CRC©-label en de Label Rouge. Op deze website staat een uitgebreidere uitleg over dit label op de pagina 'Broodnodige uitleg'
Gewicht
- zak 1 kilogram
Pannenkoekbloem tarwe
Pannenkoekbloem tarwe
Een bloem van goede kwaliteit om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Pannenkoekbloem spelt
Pannenkoekbloem spelt
Een biologisch steengemalen speltbloem van de Commandeursmolen uit het zuiden van Limburg.
Voor een grote groep mensen is spelt beter verteerbaar dan tarwe. Voor hen is deze bloem dus ideaal om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Broodzak
Broodzak
Katoenen broodzakken van Biodore®, gemaakt van hoogwaardig, gecertificeerd biologisch katoen.
De katoenen broodzakken zijn 100% eco, stevig en mogen in de vriezer. Ze zijn herbruikbaar, dus duurzaam in gebruik. De broodzakken kunnen zo vaak als nodig op lage temperaturen worden gewassen in de wasmachine.
Afmetingen
- baguette 15 x 65 centimeter
- brood 26 x 35 centimeter