Het assortiment voor
vrijdag 18 april 2025
Lees de pagina 'BROODNODIGE UITLEG' voor een toelichting op het bestelproces.
_______________________________________________
12 april 2025 09:00u
Bekijk mijn Facebook-pagina en/of Instagram voor foto's, het laatste nieuws, reacties van klanten, meer informatie, etc.
Walnootbrood met sesamzaad

Walnootbrood met sesamzaad
Een licht en luchtig desembrood waarin stukjes geroosterde walnoot zijn verwerkt. De bovenkant is afgewerkt met sesamzaad.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch roggemeel
- biologisch lemairemeel
- walnoten
- sesamzaad
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,6%)
Deeggewicht
-
± 500 gram
Country Shape (ingevroren)

Country Shape (ingevroren)
Datum van invriezen: komende week
Een luchtig desembrood met krokante korst.
Het brood bestaat voor 90% uit Frans tarwebloem en dus is het een licht, bijna wit, brood.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch roggemeel
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (1%)
Deeggewicht
-
± 600 gram
Haverbrood (ingevroren)

Haverbrood (ingevroren)
Datum van invriezen: 11 april 2025
(het brood is op 11 april gebakken en ingevroren)
Een haverbol basis van een kookstuk waarin melk en een vleugje honing zijn verwerkt. Zacht van smaak.
Dit desembrood is zeer geliefd bij kinderen.
Ingrediënten
- liquide desem o.b.v. Frans tarwebloem van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- volkorenmeel
- biologisch roggemeel
- biologische havervlokken
- biologische volle melk
- linde-honing (van imkerij De Oostermoer uit Twaide Mond)
- biologische roomboter
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,7%)
Deeggewicht
-
± 500 gram
Oberländer (ingevroren)

Oberländer (ingevroren)
Datum van invriezen: 11 april 2025
(het brood is op 11 april gebakken en ingevroren)
Een stevig desembrood met een kookstuk op basis van roggemeel. De boterhammen zijn wat dichter van structuur.
In het brood wordt ook venkelzaad gebruikt. Venkel heeft een subtiele en anijsachtige smaak.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch roggemeel
- biologische roomboter
- biologische appelstroop
- venkelzaad
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,6%)
Deeggewicht
-
± 550 gram
Focaccia (ingevroren)

Focaccia (ingevroren)
Datum van invriezen: komende week
De focaccia is een luchtig Italiaans platbrood met een hoogte van zo'n 2 [cm].
Dit ronde brood wordt in Italië vooral als sandwichbrood gebruikt. En dat komt omdat de focaccia met z'n zachte structuur uitstekend past bij de lunch of een kop soep.
Maar dit sierlijke brood staat natuurlijk ook fantastisch op de eettafel tijdens een feestmaaltijd of barbecue.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologische durum
- biologische olijfolie
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,8%)
Garnering
- cherrytomaten
- verse Italiaanse kruiden
- zeezoutvlokken
Deeggewicht
-
± 480 gram
Ciabatta met Kalamáta olijf (ingevroren)

Ciabatta met Kalamáta olijf (ingevroren)
Datum van invriezen: komende week
Een Italiaanse klassieker, de ciabatta. Een luchtig, rechthoekig brood wat enigszins plat is.
Deze variant is gevuld met stukjes Kalamáta olijven, die op smaak zijn gebracht met oregano en tijm. De Kalamáta olijf is een grote, donkerpaarse olijf met een gladde, vlezige textuur en afkomstig uit Griekenland.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- Kalamáta olijven
- biologische oregano
- biologisch tijm
- biologische olijfolie
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,5%)
Deeggewicht
-
± 300 gram
Feestbrood

Feestbrood
Een zeer luxe brood voor speciale gelegenheden.
Dit mooie ronde brood is op basis van een deeg waarin rijkelijk rozijnen en krenten zijn verwerkt. Daarnaast heeft het brood een smeuïge vulling welke gemaakt is van 100% amandelspijs vermengd met zelfgekookte banketbakkersroom.
Tot slot maken de toegevoegde Amarena-kersen en de kaneelsuiker het tot een heerlijke traktatie. De bovenzijde van het brood wordt afgewerkt met amandelschaafsel en decoratiepoedersuiker.
Ingrediënten
- patentbloem
- biologische volle melk
- melkpoeder
- biologisch roomboter
- biologisch ei (dooier)
- 100% amandelspijs
- Amarena-kersen
- rozijnen
- krenten
- kaneel
- maïzena
- suiker
- basterdsuiker
- fijn zout
- verse gist
Garnering
- amandelschaafsel
- decoratiepoedersuiker
Gewicht
-
± 790 gram
Croissant-taartje met blauwe bessen en pecannoten

Croissant-taartje met blauwe bessen en pecannoten
Wakker worden en genieten van een warm en voedzaam ontbijtje. Maar ook heerlijk als nagerecht met een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom.
Plaats het 'taartje' een minuut of 8 á 10 in een voorverwarmde oven van 180 ℃ en smullen maar.
Dit 'taartje' maak ik van mijn eigen desemcroissants.
Ingrediënten
Croissants (desem)
- Frans tarwebloem (T45) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologische roomboter
- biologische volle melk
- biologische eieren
- kristalsuiker
- fijn zout
- water
- verse gist
Overig
- mascarpone
- Drentse biologische blauwe bessen van Noorderbos uit Tiendeveen
- biologische citroenrasp
- biologische slagroom
- pecannoten
- witte basterdsuiker
Garnering
- decoratiesuiker
Afmeting
- Ø 16 [cm]
SpecuPaas

SpecuPaas
Een paasgebakje gebaseerd op het deeg van gevuld speculaas. Het deeg is nu alleen iets minder kruidig.
Het deegbakje is gevuld met een laagje zuiver amandelspijs en een crème op basis van mascarpone en advocaat.
Ingrediënten
- Frans banketbloem (T45) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- 100% amandelspijs
- mascarpone
- advocaat
- biologisch karnemelk
- biologische roomboter
- biologische eieren
- speculaaskruiden
- biologische lichtbruine rietsuiker
- biologisch bakpoeder
- fijn zout
Afmeting
- Ø 6 [cm]
Frans tarwebloem (T65)

Frans tarwebloem (T65)
T65 van het topmerk L'Émilie van Minoterie Girardeau.
Deze bloem is gecertificeerd met 2 labels: het CRC©-label en de Label Rouge. Op deze website staat een uitgebreidere uitleg over dit label op de pagina 'Broodnodige uitleg'
Gewicht
- zak 1 kilogram
Pannenkoekbloem tarwe

Pannenkoekbloem tarwe
Een bloem van goede kwaliteit om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Pannenkoekbloem spelt

Pannenkoekbloem spelt
Een biologisch steengemalen speltbloem van de Commandeursmolen uit het zuiden van Limburg.
Voor een grote groep mensen is spelt beter verteerbaar dan tarwe. Voor hen is deze bloem dus ideaal om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Broodzak

Broodzak
Katoenen broodzakken van Biodore®, gemaakt van hoogwaardig, gecertificeerd biologisch katoen.
De katoenen broodzakken zijn 100% eco, stevig en mogen in de vriezer. Ze zijn herbruikbaar, dus duurzaam in gebruik. De broodzakken kunnen zo vaak als nodig op lage temperaturen worden gewassen in de wasmachine.
Afmetingen
- baguette 15 x 65 centimeter
- brood 26 x 35 centimeter